30 iunie 2013

30.06.2013 - Podul Grohotului

Podul Grohotului se află la 20 km de orașul Brad, fiind unul dintre puținele poduri naturale de pe teritoriul României și unul dintre cele mai importante obiective turistice din Apuseni.


Am fi vrut să vizităm și o peșteră din apropiere, însă ploaia ne-a stricat planurile, dar am plecat cu promisiunea de a revedea aceste frumoase locuri, într-o zi mai însorită.

24 iunie 2013

22-24.06.2013 - Cricău (AB)

Week-end-ul acesta a fost Festivalul Cetăților Dacice și a avut loc la Cricău, cetatea care a câștigat întrecerea anul trecut.
Sâmbătă pe la ora 17 am plecat într-acolo. Am fost întâmpinați de prietenii de la Apulum Bikers cu o bere rece și un gulaș ca la mama acasă. În timp ce mâncam s-a iscat o furtună cum rar am mai văzut, noroc cu cortul sub care ne-am adăpostit. 


Ca în fiecare an, am asistat la o demonstrație de luptă între daci și romani, cât și la întrecerea celor 5 cetăți din Alba-Iulia: Cricău, Cetatea de Baltă, Ighiu, Cugir și Săsciori. Câștigătorii au fost cei de la Ighiu, iar anul viitor vor găzdui festivalul.


 Am luat parte și la o frumoasă demonstrație de echitație și dresaj cabalin.


Ne-am întors către casă pe ruta Zlatna-Brad și ne-am bucurat de noi peisaje și locuri.


Am petrecut un plăcut sfârșit de săptămână și sperăm ca și anul viitor să luăm parte la frumoasa tradiție a cetăților dacice.
 

17 iunie 2013

16.06.2013 - Râușor

Duminică am profitat de vremea frumoasă și am ieșit cu câțiva prieteni într-o plimbare până la Râușor.


Ne-am răcorit la terasă cu un suc și o porție de clătite, apoi am urcat să vedem pârtia fără zăpadă. Am ajuns la concluzia că aerul de munte îți aduce mereu un zâmbet pe față, indiferent că e iarnă sau e vară!


Înainte de a coborâ, băieții au făcut sfat și au pus serios țara la cale!


După ce am tras adânc aer de munte-n piept, ne-am întors către casă și am încheiat ziua cu o vizită la Romoșel, apoi la Sibișel. Zona Sibișelului m-a cucerit... Un sat între dealuri, la poalele pădurii, lângă un râu! Ce poți să îți dorești mai mult?!

Am încheiat week-end-ul destul de obosiți, dar cu un mare zâmbet pe buze și în suflet!