12 mai 2014

11.05.2014 - Gura Zlata - Lacul Zănoaga

Lacul Zănoaga este situat în Munţii Retezat, la altitudinea de 1997 m, fiind cel mai adânc lac glaciar din România (29 m). Există mai multe trasee înspre lac, iar noi l-am ales pe cel cu punct de pornire Gura Zlata. Traseul este marcat cu triunghi roşu, având o lungime de aproximativ 10 km, altitudinea liniară de 1350 m şi durata totală de 4-5 ore. Traseul nu conţine pasaje periculoase, însă este destul de obositor...


Am trecut podul peste Râul Mare şi am continuat spre Ocolul Silvic, apoi punctul de control Gura Zlata (Academia). Aici am făcut cunoştinţă cu un câine prietenos, apoi ne-am urmat drumul.


Pe Platoul Radeşului, traseul nostru întâlneşte traseul care are punct de pornire Barajul Gura Apelor, apoi continuă împreună timp de o oră, până la Lacul Zănoaga.



De la Refugiul Zănoaga poţi continua către Lacul Bucura sau te poţi întoarce la Gura Zlata sau Gura Apei. Noi am revenit pe acelaşi traseu. 


Durata totală a drumeţiei a fost de 10 ore, dintre care 5 ore dus, 30 minute ne-am odihnit la Zănoaga şi 4,5 ore întors. La ieşirea din Parc, am fost întâmpinaţi de un panou... Cum ai putea sa nu revii?!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu