14 mai 2017

7 mai 2017 Castelul Eltz si orasul Trier



      De mult timp vroiam sa vizitez castelul Eltz dar am asteptat ca vremea sa se mai incalzeasca. In urma cu o zi vremea a fost foarte frumoasa , asa ca am hotarat ca aceasta calatorie sa o fac pe doua roti , decizie ce apoi s-a dovedit a fi pripita.
      Astfel m-am trezit la ora 3 iar  putin peste ora 5 eram pe motocicleta. Ardeam de nerabdare sa plec deoarece era primul drum lung din acest an pe doua roti.
      Cei aproape 450 de kilometri pana in localitatea Wierschem , unde se afla castelul , trebuia sa-i parcurg in 5 ore. Toate bune si frumoase pana m-am apropiat de orasul Frankfurt. De aici a inceput calvarul. Inainte cu cativa kilometri cand trebuia sa schimb autostrada catre Köln am dat de blocaj rutier. Apoi intrarea catre autostrada Köln era complet inchisa pentru renovare iar traficul era deviat prin Frankfurt. De vreo cateva ori am gresit si eu drumul iar cei 450 de kilometri sau transformat in aproape 500 iar timpul a crescut la peste 6 ore.Colac peste pupaza a inceput sa ploua iar ploaia m-a insotit in continuare pe tot parcursul drumului.
       Dar tot ce conteaza este ca am ajuns cu bine la Wierscherm. Mai bine mai tarziu decat niciodata.  Pretul de intrare in castel este de 10 eu si bineinteles fotografiatul este interzis. Exista ghizi turistici doar in limba germana si engleza.


                                         Pe drum am intalnit inca un castel , dar pe care nu am avut timp sa-l vizitez.


        Am citit ca daca tot ajungi in aceasta zona este indicat sa vizitezi orasul Trier care se afla la granita cu Luxemburg si este considerat cel mai vechi oras din Germania. Cei aproximativ 110 km i-am parcurs in o ora jumatate datorita faptului ca ploua si soseaua era foarte uda. In trecut am avut o experienta neplacuta pe timp de ploaie pe care nu as vrea sa o mai repet. Asa ca am condus prudent.
       Tot aici se poate vizita si circuitul de la Nürburging dar eu eram putin presat de timp , deoarece a doua zi urma sa merg la servici.

     
           La ora 18 am pornit pe drum catre casa. Navigatorul imi indica aproape 500 km , drum pe care aveam sa-l parcurg in 6 ore. Nu a fost de ajuns ca eram ud leoarca si conduceam incet , m-a lasat si navigatorul cand mai aveam vreo 200 km pana acasa. Noroc ca mai aveam doar o autostrada de schimbat si stiam pe unde trebuie sa schimb.
        Astfel s-a incheiat o duminica plina de aventuri : aproape 1100 se km din care aproximativ 800 i-am parcurs pe timp de ploaie. Dar multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns cu bine acasa , in rest " nothing else matters ".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu